søndag 31. mai 2015

L O G O

I noen uker nå har vi hatt i oppgave å lage en logo til et firma. Jeg valgte en musikkforetning som het Beat Me. De var rimelige og tidsriktig og dette skulle jeg få frem i logoen. Samtidig skulle det var en en negativ flate og en positiv flate. 

Først startet jeg med et A4 ark og skisset ned noen ideer. Jeg var ganske kjapp på ideen med en note inni B'en. Etter hvert satt jeg på et par hodetelefoner på og var ikke helt sikker. Jeg fikk en underveisvurdering og litt hjelp der jeg fikk føre at jeg skulle jobbe mer med hodetelefonene. Derfor droppet jeg B'en med noten og fokuserte mer på hodetelefonene. 

Dette er det jeg kom frem til og er greit fornøyd. Jeg syns personlig at den er litt kjedelig, men jeg viste ikke hvordan jeg skulle løse oppgave på en annen måte etter samtalen med lærerne. 



onsdag 13. mai 2015

M E L K + K O N D I T O R F A R G E

I dag fikk vi i oppgave å ta bilde av melk! Vi skulle ha forskjellige farger med konditorfarge og deretter Zalo. Vi hadde litt problemer i starten med lamper og kamera, så det tok litt tid før vi kom i gang. Selv om vi ikke fikk så god tid, så er jeg veldig fornøyd. Det ble utrolig kule bilder og jeg regner med at dette er noe jeg skal prøve igjen.


Vi måtte redigere det i Photoshop og justere på fargene. Det hvite skulle være helt hvit osv. Jeg er veldig fornøyd med hvordan disse to bildene ble tilslutt!

N Y T Y P O

Vi fikk i oppgave å fortsette med oppgaven typo. Nå skulle vi forbedre det vi gjorde sist eller finne på et nytt ord. Gruppen vår valgte å lage et nytt ord med kroppene våre. 


Dette var en gøy oppgave og ikke så lett som det ser ut som. Det var litt vrient, men vi fikk det til.

tirsdag 28. april 2015

N O R S K M E D I E H I S T O R I E

I fire uker nå har vi jobbet med et stort prosjekt, Norsk mediehistorie. Alle fikk utdelt hver sin tids epoke og kunne bestemme selv hvordan man skulle fremføre det. Rikke, Aksel, Amanda og jeg var på en gruppe og fikk epoken 1814-1850, Den politiske offentligheten åpnes. Vi bestemte oss for hvordan vi skulle fremføre det ganske fort. Planen var å ta masse bilder av Rikke som sto å snakket og deretter ta bilde av at hun går. Vi dypetset bildene og satt de sammen til en gif animasjon. Gifene ble lagt inn i Premier Pro og vi la inn bilder. Dermed så det ut som om rikke sto i et bilde og snakket og forklarte. Vi tok opp stemmen til Amanda der hun snakket om viktige fakta fra den tiden. Det ble funnet passende musikk som ble lagt på og ordnet til sånn at det passet inn når Amanda snakket.

Jeg ble veldig fornøyd med hvordan det endte opp. Vi fikk gjort mye nytt og det var gøy å jobbe med. Dessuten likte jeg gruppen jeg kom på veldig godt så det gjorde det lettere å jobbe. Produksjonsplanen fulgte vi veldig bra og fikk gjort alt vi skulle i tide.


torsdag 23. april 2015

T Y P O

I dag skulle vi ut og ta bilder av bokstaver. Vi var ute ganske lenge for å finne en bra plass for å ta bilder av oss selv som skulle lage bokstaver med kroppene. Når vi ikke fant noe bra sted gikk vi inn og jeg fikk en kul idè som var å ta bilde av nøtter. Så vi stavet NØTTER.




Her er det en til som vi lagde ganske kjapt




torsdag 9. april 2015

G I F _ R O L L



Vi fikk en oppgave om å ta masse bilder av en gjenstand eller modell som gikk rundt. Av dette skulle vi lage en gif og jeg ble meget fornøyd med denne. Helene var så snill og hjalp meg med å flytte på låsen når jeg tok bilder. Bilde er tatt her på skolen i gangen vår. Jeg valgte å ta bilde av en slik lås fordi jeg syns denne er mye mer overskikkelig enn de andre og den har en fin form. Det sorte på låsen matcher bakgrunnen og det grå matcher med håndtaket. Den lille rød streken som viser hvem tall du er på, syns jeg skilte seg litt ut og det likte jeg.

Som man ser er jo dette en hengelås, så kom på den ideen at tallene skulle gå rundt og rundt. De tre linjene på venstre side som går vertikalt er med på å bryte opp den sorte bakgrunnen. Låsen er plassert midt i bilde og litt opp for jeg følte det passet best med blikkfang og med tanke på linjene. Toppen av den runde delen på låsen er i det gyldnesnitt og den ytterste linjen.

Jeg kom med en annen idè først, å ta bilde av klokken til Helene på armen hennes. Der gikk viseren rundt og lagde den Roll effekten som var et krav. Det var vanskelig for Helene å holde armen i ro når jeg skulle vri på viseren, så det ble ikke veldig vellykket. Vi endte opp med mange fine bilder da, og en kul idè til hengelåsen.

Hvis jeg skulle gjort denne oppgaven på nytt og fremdeles ta bilde av låsen, ville jeg passet litt bedre på at låsen hang rett ned hele tiden. Nå blir den en bevegelse på selve låsen også og ikke bare tallene, det er litt syns.

torsdag 26. mars 2015

G I F

I dag lærte vi å lage Gif animasjon. Dette er bare en test gif, men utrolig gøy å lage. Helene er fotografen og jeg er modellen.




onsdag 25. mars 2015

D A G U E R R O T Y P I

I de tre fototimene vi hadde i dag har vi lært om noe som heter Daguerreotypi. Det er en fotograferings metode som bare tok 15 minutter. På den tiden var det vanlig at det tok flere timer å ta et bilde. Metoden gikk ut på å fotografere ved hjelp av lys.  Denne metoden ble oppfunnet av L. J. M. Daguerre og J. N. Niepce i 1830 årene.



Vi prøvde å redigere et bilde i den stilen. Det er et bilde som er tatt nå, men ser ut som det ble tatt på 1800-tallet. 


Her er det samme bilde med en sort ramme rundt. Jeg redigerte slik at det ikke skulle bli en skarp ramme rundt, men at den blender seg litt inn i bildet.



Her er originalbildet

Jeg syns dette var en veldig internsang og gøy måte å redigere bildene på. Vi fikk en video vi skulle følge så det var veldig lett å lære seg. For å få bilde i den brun/gule fargen må man lage bilde i svart/hvit  og huke av på 'Tint'. Deretter velger man hvordan fargen skal være. 

Daguerrotypi 

Prosessen består  av at en plate av kobber blankpoleres og platteres deretter med rent sølv. Etter dett blir platen nok en gang polert slik at den blir speilblank og fri for defekter. Dermed blir den plassert i en spesiell boks som inneholder jord. Gassene som jorden avgir reagerer med det rene sølvet på platen og en kjemisk reaksjon gjør så at det dannes lyssensitivt sølvjodid på platen. Den kan da etter dette eksponeres i et kamera. Bilder blir deretter fremkalt ved å plassere den eksporterte platen i en spesiallaget tank som inneholder kvikksølv. Man varmer så opp kvikksølvet som avgir damp på platen. Etterpå måtte bildet gjøres permanent ved å dyppe det i en løsning av natriumtiosfat, som fjerner de ueksponerte sølvjodidpartiklene på platen og gjør at det ikke mørkner når man eksponerer det foe videre lys.
-Wikipedia



fredag 13. mars 2015

K U N S T U T S T I L L I N G

I går var vi på Mysen kunstutstilling for å se på noen kunstnere som en gang gikk her på Mysen VGS. Jeg personlig syns dette var ganske gøy. Det å se hvor langt de har kommet etter videregående er inspirerende! Det var mange fine bilder, men vi skulle velge et og analysere det. Det var veldig vanskelig å finne bare et bilde som vi likte best. Jeg endte opp med å velge et bilde av Rannveig Funderud (From the Phenomenological garden 5). Det var et ganske fint bilde man ble litt nysgjerrig av å se på. Bildet er tegnet med penn på papir og består av mange små prikker som danner et bilde.



Analyse

Denotativt: Det er et bilde som er laget av bare prikker. Det jeg ser er en kreps, havbunn med gress, stener og sneglehus.

Konnotativt: 

torsdag 12. mars 2015

V I SU E L L E A N A L F A B E T E R ?

Artikkel

På barene- og ungdomsskolen lærer vi alt det grunnleggende, men vi lærer ikke å lese eller å forstå bilder. Dette syns jeg er veldig dumt for etter jeg begynte på videregående på Medier og Kommunikasjon har jeg læret veldig mye om hvordan man analyserer et bilde. Jeg ser ikke på et bilde som bare et bilde lenger, og jeg kan lettere forstå meningen bak et. Dette er noe jeg mener nesten alle burde kunne. For det er ikke bare her på MK som man får bruk for det. Det er bilder over alt hele tiden som man ikke ser en mening bak.

Nå blir det bare mer og mer teknologi i verden og dermed mer og mer bilder også. Derfor mener jeg at man burde lære mer om bilder på grunnskolen. Da jeg gikk der lærte ikke jeg noen ting om dette og det syns jeg er veldig synd. Jeg forsto ikke meningen bak et bilde eller konsekvensene av å kopiere eller bruke et bilde. Dette er noe jeg syns alle burde lære og det i en tidlig alder for teknologien kommer lenger og lenger ned i aldersgruppene. Hverdagen blir brukt på å være på sosiale medier der det nesten bare er bilder. Nå er det jo apper som man bruker kun til bilder. Alle som legger ut et bilde eller ser et bilde forstår ikke hva man oppfatter av bildet. Jeg mener at når man bruker bilder så mye som vi gjør så burde vi også forstå dem.

Som sagt i artikkelen så er ikke bilder farlige, vi må bare lære oss å forstå dem.


Jeg mener vi er visuelle analfabeter fordi vi ikke forstår bildene vi ser i dagliglivet. Grunnskolen er heller ikke med på å gjøre noe med det faktum at man er et visuelt analfabet, og dette syns jeg er veldig synd. De aller fleste i dag har appen Snapchat der man sender et bilde man tar der og da i max 10 sekunder. Dette er en veldig fin app man kan bruke til å dele øyeblikkene sine med familie og venner. Men det man ikke alltid tenker over er at man kan ta screenshot av bildene du sender. Disse bildene kan bli missbrukt og sendt videre. Folk burde tenker litt mer over hva de sender og deler med andre mennesker. Alltid ha nettvett som et ord bakerst i hodet ditt når du bruker eller ser bilder på nett.

Sosiale medier

Det er utrolig mange forskjellig sosiale medier der ute som blir brukt daglige. Så og si alle tar bruk i bilder. Her burde man tenke på hva man legger ut og hva man bruker. Det er ulovlig å ta noen andre sitt bilde uten lov og dette er nok ikke noe alle vet eller tenker over. Hvis man får en tidlig læring om dette så er det mye man kunne unngått. Bilder er noe mange ikke tenker så mye over, det er noe som bare er der for å vise frem noe. Men det mange ikke forstår er at et bilde er så mye mer, og at de aller fleste bilder faktisk har en mening. Logoer er også bilder som prøver å fortelle noe.



Hva forteller bildet?

Bilde av en 14 år gammel jente som står foran en uoppredd seng full på kledd kan man tolke forskjellig. Dette er et bilde som jenten kanskje ikke tenkte noe over, men andre mennesker kan missforstå. Jeg ser på dette bilde som et typisk jente bilde. De bryr seg ikke særlig mye om hva som blir avbildet rundt dem så lenge de ser pene ut. 


torsdag 5. mars 2015

P O P A R T T E G N E S E R I E

Vi ble satt i grupper for å lage en tegneserie av popart bildene. Litt vanskelig å komme på en idè, men jeg er fornøyd med hvordan det endte opp.


torsdag 26. februar 2015

P O P A R T

I en ganske lang periode nå har vi jobbet med pop art. Det er en type kunst der man ikke gjør det som her helt vanlig. Man legger på forskjellige farger, prikker og/eller linjer. Bildene skal skille seg ut og få deg til å måtte se to ganger. Dette har vi lekt oss meg i noen uker nå og jeg personlig syns dette har vært veldig gøy. Det har endt opp med mange bilder.


Modell; Helene Bjerketvedt Brogård
Dette er et av de bildene jeg er mest fornøyd med. Bilde var mye større, men jeg fant ut at det var mye kulere når jeg beskjærte det. Usikker på om farge kombinasjonene passer under 'Pop Art', men jeg likte det veldig godt.


Her tok jeg det samme bildet og byttet litt farger. Hadde veldig lyst til å lage en collage sånn det ene kjente bildet av Marilyn Monroe. Jeg gjorde selvfølgelig min egen stil, og ble veldig fornøyd med resultatet. 


Dette har vært en veldig gøy periode. Selv om vi er ferdig med pop art på skolen skal jeg nok fortsette med dette hjemme. 

lørdag 14. februar 2015

S P E I L I N G

På onsdagen skulle vi ta et av passbildene vi tok uken før. Vi skulle dele ansiktet i to og speile den ene delen. Dermed kunne vi se hvordan vi hadde sett ut hvis vi hadde vært helt symmetriske. Jeg kan ikke akkurat si at det ble pent. Ikke at jeg heller fikk det til så bra, men..       

                                                                Dette er høyre side                                   Og dette venstre 


Dette er original bildet

torsdag 29. januar 2015

I N F O G R A F I K

I dag leverte vi inn infofrafik oppgaven som vi har jobbet med i mange uker nå. Jeg er veldig fornøyd med sluttresultatet. I starten hadde jeg problemer med ideen min. Jeg Syntes den var rotete og var usikker, men har gjort små justeringer hele veien så nå er jeg fornøyd. Det har gått med mange timer til denne, men jeg har innsett at det egentlig bare vært bra. Vi har fått underveis vurderinger og det har hjulpet mye.




Jeg valgte altså mine fremtids ønsker. Tenkte at dette kunne bli en søt og spennende idè.
De forskjellige illustrasjonene viser det jeg ønsker å oppnå og se i livet. 
F.eks. så ønsker jeg og gifte meg og å reise. Jeg vil se så mye av verden som jeg overhode klarer. Men samtidig vil jeg ha familie og stort hus.



Dette har vært en ganske så gøy og vanskelig oppgave og jeg har innsett at jeg har flere drømmer enn det jeg hadde trodd. Det er utrolig mye jeg har lyst til.

onsdag 21. januar 2015

S N Ø D A G

I dag skulle vi ut å ta bilder av snø og vi fikk to timer på oss. Så Helene og jeg gikk ut i Mysen og prøvde å finne fine motiver. Det var ganske vanskelig å finne noe å ta bilde av som kunne se bra ut, men jeg ble fornøyd tilslutt. Bildene vi tok skulle vi legge ut på instagram.

Fant ut at avtrykket på skoen min var et snøflak og tenkte det kunne bli kult. Prøvde meg frem en del ganger og tilslutt ble det et bra bilde. Dette er jeg ganske fornøyd med.


Helene trykket ansiktet sitt i snøen for å få et kult avtrykk. Tenkte det kunne bli et kult vinterbilde av hun med snø i fjeset. Zoomet litt inn og lot det være sånn det er.


Vi gikk forbi en vegg der jeg så dette. Skjønte ikke hva det var med en gang, men syntes det var ganske kult. Prøvde meg litt frem og dette ble det beste.


Disse tre bildene er de jeg er mest fornøyd med, det ligger flere ute på instagram brukeren min; emmasollien_mk

torsdag 15. januar 2015

D Y P E T S I N G

Hei, i dag var vi i studioet igjen og tok produkt bilder. Det som var ekstra gøy var at vi skulle ha med egne produkter, så jeg tok blant annet med meg badeanden min.


Her er det en trepunkts lyssetting. to lys fra hver sin side og et lys ovenfra. Når vi hadde tatt bilde skulle vi opp og redigere det. Vi skulle dypetse det og da får man produktet frem fra bakgrunnen. Jeg la bildet over en blå bakgrunn og la på en skygge. Ganske fornøyd med hvordan det endte opp.

onsdag 7. januar 2015

P R O D U K T B I L D E R

I dag startet vi med produkt bilder. Det var veldig annerledes enn det vi har drevet med før, men ganske likt med lyssetting. I og med dette var første gang jeg har gjort noe sånn som dette må jeg ærlig si det ikke gikk så bra. Har heller ikke blitt så kjent med kameraet vi bruker på skolen. Men jeg ble passe fornøyd med bildene jeg endte opp med.


Her er det en lyskilde og en reflektor på motsatt side. Det var en liten utfordring
med å ta bilde av et glass, i og med det er gjennomsiktig og lyset reflekterer tilbake.



Her er det to lyskilder på hver side. Disse to bildene er egentlig ganske like syns jeg, 
bortsett fra at dette er litt dusere. 


Og det siste bildet er med tre lyskilder. en på hver side og en oven  ifra . 
Når jeg tok disse bildene ble alle utrolig lyse. jeg viste ikke helt hvilke innstillinger
jeg skulle justere på, Læreren sa dette var akkurat sånn det skulle være, så jeg lærte mye nytt i dag.



Det var en ganske vanskelig, men morsom oppgave som jeg tror blir spennende å jobbe med fremover.