onsdag 25. mars 2015

D A G U E R R O T Y P I

I de tre fototimene vi hadde i dag har vi lært om noe som heter Daguerreotypi. Det er en fotograferings metode som bare tok 15 minutter. På den tiden var det vanlig at det tok flere timer å ta et bilde. Metoden gikk ut på å fotografere ved hjelp av lys.  Denne metoden ble oppfunnet av L. J. M. Daguerre og J. N. Niepce i 1830 årene.



Vi prøvde å redigere et bilde i den stilen. Det er et bilde som er tatt nå, men ser ut som det ble tatt på 1800-tallet. 


Her er det samme bilde med en sort ramme rundt. Jeg redigerte slik at det ikke skulle bli en skarp ramme rundt, men at den blender seg litt inn i bildet.



Her er originalbildet

Jeg syns dette var en veldig internsang og gøy måte å redigere bildene på. Vi fikk en video vi skulle følge så det var veldig lett å lære seg. For å få bilde i den brun/gule fargen må man lage bilde i svart/hvit  og huke av på 'Tint'. Deretter velger man hvordan fargen skal være. 

Daguerrotypi 

Prosessen består  av at en plate av kobber blankpoleres og platteres deretter med rent sølv. Etter dett blir platen nok en gang polert slik at den blir speilblank og fri for defekter. Dermed blir den plassert i en spesiell boks som inneholder jord. Gassene som jorden avgir reagerer med det rene sølvet på platen og en kjemisk reaksjon gjør så at det dannes lyssensitivt sølvjodid på platen. Den kan da etter dette eksponeres i et kamera. Bilder blir deretter fremkalt ved å plassere den eksporterte platen i en spesiallaget tank som inneholder kvikksølv. Man varmer så opp kvikksølvet som avgir damp på platen. Etterpå måtte bildet gjøres permanent ved å dyppe det i en løsning av natriumtiosfat, som fjerner de ueksponerte sølvjodidpartiklene på platen og gjør at det ikke mørkner når man eksponerer det foe videre lys.
-Wikipedia



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar