torsdag 26. mars 2015

G I F

I dag lærte vi å lage Gif animasjon. Dette er bare en test gif, men utrolig gøy å lage. Helene er fotografen og jeg er modellen.




onsdag 25. mars 2015

D A G U E R R O T Y P I

I de tre fototimene vi hadde i dag har vi lært om noe som heter Daguerreotypi. Det er en fotograferings metode som bare tok 15 minutter. På den tiden var det vanlig at det tok flere timer å ta et bilde. Metoden gikk ut på å fotografere ved hjelp av lys.  Denne metoden ble oppfunnet av L. J. M. Daguerre og J. N. Niepce i 1830 årene.



Vi prøvde å redigere et bilde i den stilen. Det er et bilde som er tatt nå, men ser ut som det ble tatt på 1800-tallet. 


Her er det samme bilde med en sort ramme rundt. Jeg redigerte slik at det ikke skulle bli en skarp ramme rundt, men at den blender seg litt inn i bildet.



Her er originalbildet

Jeg syns dette var en veldig internsang og gøy måte å redigere bildene på. Vi fikk en video vi skulle følge så det var veldig lett å lære seg. For å få bilde i den brun/gule fargen må man lage bilde i svart/hvit  og huke av på 'Tint'. Deretter velger man hvordan fargen skal være. 

Daguerrotypi 

Prosessen består  av at en plate av kobber blankpoleres og platteres deretter med rent sølv. Etter dett blir platen nok en gang polert slik at den blir speilblank og fri for defekter. Dermed blir den plassert i en spesiell boks som inneholder jord. Gassene som jorden avgir reagerer med det rene sølvet på platen og en kjemisk reaksjon gjør så at det dannes lyssensitivt sølvjodid på platen. Den kan da etter dette eksponeres i et kamera. Bilder blir deretter fremkalt ved å plassere den eksporterte platen i en spesiallaget tank som inneholder kvikksølv. Man varmer så opp kvikksølvet som avgir damp på platen. Etterpå måtte bildet gjøres permanent ved å dyppe det i en løsning av natriumtiosfat, som fjerner de ueksponerte sølvjodidpartiklene på platen og gjør at det ikke mørkner når man eksponerer det foe videre lys.
-Wikipedia



fredag 13. mars 2015

K U N S T U T S T I L L I N G

I går var vi på Mysen kunstutstilling for å se på noen kunstnere som en gang gikk her på Mysen VGS. Jeg personlig syns dette var ganske gøy. Det å se hvor langt de har kommet etter videregående er inspirerende! Det var mange fine bilder, men vi skulle velge et og analysere det. Det var veldig vanskelig å finne bare et bilde som vi likte best. Jeg endte opp med å velge et bilde av Rannveig Funderud (From the Phenomenological garden 5). Det var et ganske fint bilde man ble litt nysgjerrig av å se på. Bildet er tegnet med penn på papir og består av mange små prikker som danner et bilde.



Analyse

Denotativt: Det er et bilde som er laget av bare prikker. Det jeg ser er en kreps, havbunn med gress, stener og sneglehus.

Konnotativt: 

torsdag 12. mars 2015

V I SU E L L E A N A L F A B E T E R ?

Artikkel

På barene- og ungdomsskolen lærer vi alt det grunnleggende, men vi lærer ikke å lese eller å forstå bilder. Dette syns jeg er veldig dumt for etter jeg begynte på videregående på Medier og Kommunikasjon har jeg læret veldig mye om hvordan man analyserer et bilde. Jeg ser ikke på et bilde som bare et bilde lenger, og jeg kan lettere forstå meningen bak et. Dette er noe jeg mener nesten alle burde kunne. For det er ikke bare her på MK som man får bruk for det. Det er bilder over alt hele tiden som man ikke ser en mening bak.

Nå blir det bare mer og mer teknologi i verden og dermed mer og mer bilder også. Derfor mener jeg at man burde lære mer om bilder på grunnskolen. Da jeg gikk der lærte ikke jeg noen ting om dette og det syns jeg er veldig synd. Jeg forsto ikke meningen bak et bilde eller konsekvensene av å kopiere eller bruke et bilde. Dette er noe jeg syns alle burde lære og det i en tidlig alder for teknologien kommer lenger og lenger ned i aldersgruppene. Hverdagen blir brukt på å være på sosiale medier der det nesten bare er bilder. Nå er det jo apper som man bruker kun til bilder. Alle som legger ut et bilde eller ser et bilde forstår ikke hva man oppfatter av bildet. Jeg mener at når man bruker bilder så mye som vi gjør så burde vi også forstå dem.

Som sagt i artikkelen så er ikke bilder farlige, vi må bare lære oss å forstå dem.


Jeg mener vi er visuelle analfabeter fordi vi ikke forstår bildene vi ser i dagliglivet. Grunnskolen er heller ikke med på å gjøre noe med det faktum at man er et visuelt analfabet, og dette syns jeg er veldig synd. De aller fleste i dag har appen Snapchat der man sender et bilde man tar der og da i max 10 sekunder. Dette er en veldig fin app man kan bruke til å dele øyeblikkene sine med familie og venner. Men det man ikke alltid tenker over er at man kan ta screenshot av bildene du sender. Disse bildene kan bli missbrukt og sendt videre. Folk burde tenker litt mer over hva de sender og deler med andre mennesker. Alltid ha nettvett som et ord bakerst i hodet ditt når du bruker eller ser bilder på nett.

Sosiale medier

Det er utrolig mange forskjellig sosiale medier der ute som blir brukt daglige. Så og si alle tar bruk i bilder. Her burde man tenke på hva man legger ut og hva man bruker. Det er ulovlig å ta noen andre sitt bilde uten lov og dette er nok ikke noe alle vet eller tenker over. Hvis man får en tidlig læring om dette så er det mye man kunne unngått. Bilder er noe mange ikke tenker så mye over, det er noe som bare er der for å vise frem noe. Men det mange ikke forstår er at et bilde er så mye mer, og at de aller fleste bilder faktisk har en mening. Logoer er også bilder som prøver å fortelle noe.



Hva forteller bildet?

Bilde av en 14 år gammel jente som står foran en uoppredd seng full på kledd kan man tolke forskjellig. Dette er et bilde som jenten kanskje ikke tenkte noe over, men andre mennesker kan missforstå. Jeg ser på dette bilde som et typisk jente bilde. De bryr seg ikke særlig mye om hva som blir avbildet rundt dem så lenge de ser pene ut. 


torsdag 5. mars 2015

P O P A R T T E G N E S E R I E

Vi ble satt i grupper for å lage en tegneserie av popart bildene. Litt vanskelig å komme på en idè, men jeg er fornøyd med hvordan det endte opp.